Megkezdődött a közösségi gyűlés eredményeinek egyeztetése

Megkezdődött a Szegedi Közösségi Gyűlés eredményeinek egyeztetése a szervezők és a többek között Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Energia Klub együttműködésében megvalósuló GreenScape INTERREG Central Europe projekt szakértői gárdája között – adta hírül a Rádió 88 Szeged. A GreenScape projekt célja, hogy lehetővé tegye természetalapú megoldások elterjedését öt olyan közép-kelet-európai városban (Milánó, Ptuj, Szeged, Varsó és Zágráb), amelyeket fokozottan sújtanak a klímaváltozás hatásai.

A közösségi gyűlés szervezői beszámoltak arról, hogy hol vannak a városban jelzett hiányosságok, milyen jogi és intézményi akadályait tárták fel a gyűlésen résztvevők a természetalapú megoldások helyi elterjedésének. A szervezők beszámoltak többek között a különböző fejlesztési javaslatokról is: először a zöldfelületekhez kapcsolódó megoldási javaslatokat tekintették át a projektkoordinátorok, majd a közlekedési megoldásokkal folytatták. Kiemelt érdeklődés övezte a szakértők részéről, hogy mely területekre tettek beavatkozási és zöldítési, illetve közlekedésfejlesztési akciójavaslatokat a közösségi gyűlés résztvevői.

A GreenScape projekt egyik kulcseleme, hogy a városi szürke infrastruktúra fejlesztése olyan természetalapú zöld megoldások által történjen meg, melyek közös tervezéssel és javaslatok által kerülnek kidolgozásra, majd valósulnak meg beruházások formájában a mintatelepüléseken, így Szegeden is.