Gyakori Kérdések

A szegedi közösségi gyűlést érintően

Mi a közösségi gyűlés?

A közösségi gyűlés során az élet bármely területéről érkezett helyi lakosok vehetnek részt egy két napos eseményen, ahol további 49, szintén szegedi lakossal beszélgetnek, osztják meg gondolataikat és véleményüket, közösen alkotnak, javasolnak, hoznak döntéseket.

Miért jó a közösségi gyűlés?

A közösségi gyűlések különleges értéket hordoznak, mivel lehetővé teszik az emberek számára, hogy közösen alakítsák a településük, környezetük sorsát. Ezen események során a résztvevők aktívan megoszthatják gondolataikat és véleményüket, ami elősegíti a helyi döntéshozatalt.

Mi a közösségi gyűlés célja?

A 2024. január 12-13-án sorra kerülő közösségi gyűlés fő témaköre Szeged zöld jövőképe lesz, többek között olyan résztémákat érintve, mint a közlekedés, energetika, zöld felületek és a hulladékgazdálkodás. A résztvevők elsőkézből gyűjthetnek további információkat a témakörben, cserélhetnek tapasztalatot, oszthatják meg véleményüket és fogalmazhatnak meg közösen javaslatokat. Ezeket a szervezők eljuttatják a városvezetés számára.

Kik vehetnek részt a gyűlésen?

A közösségi gyűlésen azon szegedi lakcímmel, tartózkodási hellyel rendelkező lakosok vehetnek részt, akik a postai meghívó kézhezvételét vagy egyéb tájékoztatást követően regisztráltak az eseményre, a felkínált lehetőségek egyikén. A meghívók kiküldéséhez szükséges címadatok állami adatszolgáltatás során, csoportos adatszolgáltatás formájában kerültek a szervezőkhöz. A nyilvántartásból véletlenszerűen kiválasztott 1.040 lakcím közé bekerültek kaptak postai meghívót az eseményre. A gyűlésen résztvevők a jelentkezők közül kerülnek kiválasztásra, reprezentativitási szempontokat is figyelembe véve. Az eseményen nem vehetnek részt politikai pártok vezető testületének tagjai, tisztségviselői, alkalmazottjai, politikai felsővezetők, közigazgatási államtitkárok, helyettes államtitkárok, országgyűlési képviselők, nemzetiségi szószólók, az Európai Parlament tagjai, megyei (fővárosi), települési önkormányzat képviselő-testületének tagjai, polgármesterek, alpolgármesterek. Egy lakcímről és egy háztartásból csak egy jelentkezést fogadunk el. A jelentkezés feltétele a betöltött 18. életév.

Mikor és hol kerül sor a közösségi gyűlésre?

A közösségi gyűlésre 2024. január 12-13-án kerül sor, a helyszín pedig a Szent-Györgyi Albert Agóra (6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.) lesz.

Hogyan jelentkezhet a közösségi gyűlésen való részvételre?

Jelentkezni elsősorban a www.kozossegigyules.eu honlapon található regisztrációs adatlap kitöltésével lehet a meghosszabbított jelentkezési határidőig, mely 2024. január 8. 12:00. Ha nincs lehetősége az online regisztrációra, jelentkezését telefonos úton is fogadjuk szintén 2024. január 8. 12:00-ig. Ha nincs lehetősége az online regisztrációra, jelentkezését telefonos úton is fogadjuk szintén 2024. január 8. 12:00-ig, a következő telefonszámon: +36-70-300-28-31.

Mi történik a jelentkezés után?

A jelentkezési időszak lezárulta után a kiválasztott résztvevőkkel emailen vagy telefonon keresztül veszik fel a kapcsolatot a szervezők legkésőbb 2024. január 9-ig. A résztvevők ekkor további tájékoztatásban részesülnek a gyűlés pontos lebonyolítása kapcsán, illetve az esetleges ételallergiákat is ekkor jelezhetik a szervezők felé.

Mit biztosítunk a közösségi gyűlésen?

A résztvevők számára mindkét napon étkezést (meleg ebédet és a kávészünetek során sós/édes harapnivalót), illetve a mindkét napon résztvevők számára napidíjat (napi bruttó 10.000 forint/fő, tehát összesen bruttó 20.000 forint/fő) biztosítunk.

SIMBOLO COLOR@2x